h

Delftenaar zegt: 'Red de bieb'

3 juni 2014

Delftenaar zegt: 'Red de bieb'

De petitie die de SP amper vier weken geleden startte, is een groot succes. Hij is inmiddels al meer dan 580 keer getekend. Ook stond de SP afgelopen zaterdag op het Bastiaanplein om hantekeningen op te halen. "Sommige mensen twijfelden nog even of ze wilden tekenen, maar zo gauw ze hoorden dat het over de Delftse bibliotheek DOK ging, tekende vrijwel iedereen!" zegt SP raadslid Tom Zonneveld. "Dit bevestigt alleen nog maar meer dat deze bezuinigingen een heel slecht plan zijn."

Het plan is nu om €600.000 te bezuinigingen op DOK. Twee jaar geleden is het budget van DOK ook al naar beneden gebracht, toen moest de vestiging in Tanthof dicht. De kans is dus groot dat deze nieuwe grotere bezuiniging betekent dat er nog een vestiging moet sluiten, nog maar zeer beperkt open zal zijn of dat zelfs beide locaties moeten sluiten en DOK alleen nog maar digitaal haar diensten kan verlenen.

Aanstaande zaterdag zal de SP vanaf 11 uur wederom op het Bastiaansplein te vinden zijn.

U bent hier