h

Delft verdient beter!

26 juni 2014

Delft verdient beter!

Liever het behoud van voorzieningen zoals kinderboerderijen, speeltuinen en bibliotheek in Delft dan meer geld naar stadsmarketing. Veel meer aandacht voor de mensen die met weinig geld moeten rondkomen. En de financien van grondontwikkeling anders aanpakken. Volgens de SP moet het besturen van de stad echt anders.

"Delft verdient veel beter!" zegt SP-raadslid Maurits Bongers nadat de gemeenteraad vanavond de 'kaderbrief', de voorloper van de begroting, besprak. "De discussie ging zoals wel vaker vooral over het vage begrip 'kennisstad, maar de echte problemen in de stad werden nauwelijks behandeld." De SP maakt zich grote zorgen over nieuwe bezuinigen en het effect op de inwoners van Delft. Een actueel voorbeeld is de enorme bezuiniging op de bibliotheek die het college zei te gaan doorvoeren. De SP startte eerder al een petitie voor het behoud van de bieb. 

U bent hier