h

Reguleer de cannabisteelt

19 juni 2014

Reguleer de cannabisteelt

In Nederland is er een vreemd cannabis-beleid. Aan de voorkant wordt het kopen van wiet gedoogd, maar dat ligt heel anders voor de coffeeshopeigenaren zelf. Nog altijd moeten zij hun producten aankopen in het criminele circuit. Dit omdat de verkoop en teelt van grote hoeveelheden cannabis volgens de Nederlandse wetgeving nog altijd illegaal is. De SP wil dit graag aanpakken en heeft daarom in de commissie gevraagd om het manifest 'Joint regulation' te steunen.

Dit manifest roept de minister op om de cannabisteelt uit de illegaliteit te trekken. Ruim vijftig Nederlandse gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Schiedam, hebben hun handtekening al onder het document gezet. SP raadslid Tom Zonneveld: "Er was een goede discussie in de commissie en ik heb er vertrouwen in dat ook de gemeente Delft zijn handtekening onder het manifest zal zetten."

Al eerder verscheen een artikel in de Delft op Zondag, waarin Tom Zonneveld uitgebreider uitlegt hoe de SP hier in staat.

U bent hier