h

Emile Roemer komt naar Delft!

5 oktober 2013

Emile Roemer komt naar Delft!

Emile Roemer

SP leider Emile Roemer zal aanstaande vrijdag 11 oktober aanwezig zijn bij de door de comités “Wij zijn de Zorg” en “Zorg voor elkaar Delft” georganiseerde demonstratie tegen de afbraak van de zorg in Delft. Deze demonstratie, de tweede op rij, zal opnieuw gericht zijn tegen het afbraakbeleid van deze regering en de misleidende volgzame houding van de gemeente Delft. De demonstratie vertrekt om 19:30 uur van het Bastiaanplein richting de Markt, waar we rond 20:00 uur zullen aankomen. Bij deze demonstratie zal het verzet tegen de op 1 oktober ingestelde opname stop in de verzorgingstehuizen Stefanna en Monica centraal staan.

Wat doet de gemeente Delft

Nog steeds volhard de gemeente Delft in het de Delftse bevolking voor te houden dat het allemaal wel meevalt. “De zorg verdwijnt niet, de plek is alleen anders” aldus wethouder De Prez. Met andere woorden: alle verzorgingstehuizen in Delft gaan dicht, vanaf 1 oktober is er een opname stop voor twee van deze tehuizen, de thuiszorg wordt verder afgebroken en de dagopvang verdwijnt. Daarnaast wordt bezuinigd op de aanpassing van woningen. De plek waarop de wethouder doelt is thuis. In de Delftse begrotingsplannen voor 2014 staat: “Willen we een samenleving die gebruik maakt van eigen kracht dan moeten we er op vertrouwen dat er voldoende veerkracht is om naar eigen inzicht zelf arrangementen te verzorgen”.
In begrijpelijke taal betekent dit: Zoek het zelf maar uit!

Steun het verzet

Wat ons betreft zullen we er alles aan doen om de afbraak van de zorg te voorkomen. Deze bezuinigingen gaan dramatische gevolgen hebben voor alle mensen in Delft. Daarom roepen we iedereen in op tegen deze maatregelen in verzet te komen en te demonstreren voor het:

- Behoud van de verzorgingstehuizen in Delft
- Behoud van werkgelegenheid in zorg en thuiszorg
- Behoud van de dagopvang voor ouderen en gehandicapten

Laten we samen de handen uit de mouwen steken en niet wegkijken bij de afbraak van de zorg in Delft. Sluit je aan en demonstreer op vrijdag de 11e met ons mee.

Stop de afbraak van de Zorg!

Stop de opname stop!

U bent hier