h

Demonstratie: Stop afbraak Zorg!

29 augustus 2013

Demonstratie: Stop afbraak Zorg!

Wekker

Op vrijdag de 13e september 2013 organiseren het comité “Zorg voor elkaar” en het comité “Wij zijn de Zorg” een demonstratie tegen de afbraak van de zorg in Delft. Zorg is een basisvoorziening, die op het spel staat door bezuinigingen van deze regering. Ook in Delft worden verzorgingstehuizen gesloten, worden werknemers in de zorg massaal ontslagen en raken als gevolg hiervan mantelzorgers zwaar overbelast.

Bijzonderheden

Verzamelen 19:00 uur Bastiaanplein
Vertrek naar de Markt om 19:30 uur
Aankomst Markt rond 20:00 uur
Einde programma 20:30 uur

Laten we samen de handen uit de mouwen steken en niet wegkijken bij de afbraak van de zorg in Delft. Sluit je aan en demonstreer op vrijdag de 13e met ons mee.

(Meer informatie? Stuur een mail naar delft@sp.nl)

Samenwerkende organisaties:

Comité Zorg voor elkaar Delft

Abvakabo FNV Delft
Stichting Op-Nieuw
Delftse Gehandicapten Vereniging DGV
ANBO afdeling Delft
SP afdeling Delft

Comité Wij zijn de Zorg Delft

De bezuinigingen

In opdracht van deze regering breekt de gemeente Delft de zorg in onze stad af. Zonder slag of stoot geeft dit college toe aan de bezuinigingsdrift van dit kabinet. Ook in de gemeente Delft worden verzorgingstehuizen gesloten, wordt de thuiszorg afgebouwd, de dagbesteding afgeschaft en worden chronisch zieken, gehandicapten en ouderen fors gekort op hun tegemoetkoming in de zorgkosten. Hierdoor verliezen in Delft vele honderden mensen hun zorg, hun dagbesteding, hun thuiszorg en hun mogelijkheden op een menswaardige manier aan de samenleving deel te nemen. Daarnaast zullen als gevolg van deze bezuinigingen nog eens honderden mensen hun baan verliezen en zullen mantelzorgers nog zwaarder belast worden dan nu al het geval is.

Wat doet de gemeente Delft

In plaats van afstand te nemen van deze bezuinigingen en er bij deze regering op aan te dringen af te zien van deze draconische bezuinigingen, investeert dit college voornamelijk in het bagatelliseren van de gevolgen van deze bezuinigingen. Volgens dit college wordt de zorg er door de decentralisatie vooral beter van, kan er maatwerk geleverd worden en moeten we ons vooral geen zorgen maken. Standaard worden bezuinigingen gebracht als een verbetering, wordt kritiek afgedaan als doemdenken en moeten we allemaal ‘omdenken’. Maar of een glas nu half leeg of half vol is, de helft is wel weg!

Steun het verzet

Wat ons betreft is de maat in ieder geval vol. Deze bezuinigingen gaan dramatische gevolgen hebben voor alle mensen in Delft. Daarom roepen we iedereen in deze prachtige stad op tegen deze maatregelen in verzet te komen en te demonstreren voor het behoud van:

- de verzorgingstehuizen in Delft
- werkgelegenheid in zorg en thuiszorg
- de dagopvang voor ouderen en gehandicapten

U bent hier