h

Kleed op 8 juni de zorg niet uit, maar aan.

7 juni 2013

Kleed op 8 juni de zorg niet uit, maar aan.

Aan voorbijgangers werd gisteren gevraagd of zij in de schoenen van zorgmedewerkers wilden stappen en binnen de korte tijd die ervoor staat iemand aan te kleden. Als voorbijgangers het haalden, kregen ze het aanbod om voor een minimumloon aan de slag te gaan als zorgmedewerker. Als ze het niet haalden konden ze, net als de ruim 50.000 zorgmedewerkers, fluiten naar een baan.

Ruim 170.000 mensen wordt hun zorg afgenomen en meer dan 50.000 zorgmedewerkers gaan hun baan verliezen. Tenminste als de plannen van Rutte en zijn kabinet doorgaan. "Het is uiterst laf en meedogenloos om te bezuinigen op de mensen die het al moeilijk hebben in de samenleving en daarnaast ook nog eens zoveel zorgmedewerkers op straat te zetten. Terwijl de werkeloosheid al flink toegenomen is." Aldus Ivar Luiten, woordvoerder van ROOD Delft. Om al deze mensen die geraakt gaan worden te ondersteunen, stonden de SP jongeren afgelopen zaterdag op de Markt. Niet om de zorg uit te kleden, maar aan te kleden. Tijdens de landelijke demonstratie op 8 juni in Amsterdam, kunt u zelf uw stem laten horen.

Bezuinigen in de zorg kan prima, maar dan op andere plaatsen. Zorgverzekeraars maakten afgelopen jaar 1,4 miljard euro winst. De eigen vermogens van zorginstellingen waren nooit zo hoog (3,3 miljard alleen al van thuiszorg- en verpleeghuisorganisaties). Ivar: "Wat ons betreft pakken we de bureaucratie aan, net als de verspilling en de topsalarissen en stoppen we met de marktwerking in de zorg. Dit levert miljarden op."

Het is nog niet te laat. De plannen kunnen nog tegengehouden worden. Zo kun je de petitie tekenen die het Delftse actiecomité 'Zorg voor elkaar' is begonnen om Delftenaren tegen deze bezuinigingen uit te laten spreken. Of kom op 8 juni ook naar het Oosterpark Amsterdam. Neem je collega’s en iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt mee. De actie is van ongeveer 12.00 uur tot 15.00 uur. De Abvakabo FNV zet gratis busvervoer in vanuit verschillende plaatsen in het land. Opgeven kan via 8juni@sp.nl.

U bent hier