h

Schriftelijke vragen aan college over vrijwilligersbeleid “Breed Welzijn Delft"

21 mei 2013

Schriftelijke vragen aan college over vrijwilligersbeleid “Breed Welzijn Delft"

Buurtzorg
De SP raadsfractie in Delft heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan het college over het nieuwe vrijwilligersbeleid van de BWD (Breed Welzijn Delft).
Vanuit het "voorstel vrijwilligersbeleid BWD" is er sprake van nieuw beleid voor de buurthuizen. Er gaan in buurthuizen onder leiding van de BWD en met medewerking van de vrijwilligers,‘welzijnsarrangementen’ voor mensen met een beperking worden georganiseerd.

SP Raadslid Wim Hamelink stelt: Het is mooi dat mensen zich vrijwillig inzetten om leuke activiteiten te ontplooien met mensen met een beperking. Maar dit mag volgens ons niet ten koste gaan van de professionele begeleiding bij dagbesteding en/of de activiteiten in buurthuizen voor en door de vrijwilligers. De SP fractie is o.a. benieuwd naar welke eisen BWD aan vrijwilligers mag stellen in dit kader en de afspraken tussen gemeente en BWD hierover.

De SP fractie vreest dat middels deze koerswijziging twee vrijwilligersvarianten ontstaan namelijk de traditionele vrijwilliger met burgerinitiatief enerzijds en anderzijds de zogenaamde ‘BWD-vrijwilligers’. Tevens zijn de nieuwe regels en het effect op activiteiten als het gaat om 'Welzijnsarrangementen' en het (verplicht) verhuren van ruimten aan vrijwilligers volstrekt onduidelijk. Indien de ruimten in de buurthuizen verhuurd worden op commerciële basis kan dit gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van het buurthuis voor activiteiten van buurtbewoners.

U bent hier