h

Hulp bij schulden

1 mei 2013

Hulp bij schulden

Steeds meer mensen komen in financiële problemen door hoge kosten voor de zorgverzekering, een ontslag of andere onvoorziene omstandigheden. Ook in Delft neemt de vraag naar hulp bij financiën steeds meer toe volgens hulporganisaties Humanitas en ISOFA.

De gemeenteraad sprak onlangs over de schuldhulpverlening en het budgetbeheer (een dienst die de betalingen voor mensen organiseert als zij schulden hebben dit zelf niet kunnen). Er is een flink aantal organisaties bij de schuldhulpverlening betrokken, zoals de financiële winkel van de gemeente, vrijwilligersorganisaties die mensen thuis helpen met administratie en budgetbeheerders.

SP raadslid Lieke van Rossum: “We zijn blij dat er momenteel geen wachtlijst is, maar dat moet wel zo blijven. Ook als in de toekomst meer mensen gebruik gaan maken van de hulp, dus bezuinigen is uit den boze wat de SP betreft. Verschillende organisaties melden dat er nog geen regelmatig overleg is met de gemeente. Dat moet echt verbeteren.”

Na voorstellen van onder andere de SP is er een structureel overleg met de hulporganisaties gepland en wordt er een onderzoek gedaan naar het organiseren van budgetbeheer door de gemeente zelf.

U bent hier