h

Geen onderzoek gehandicaptenparkeerkaart

4 april 2013

Geen onderzoek gehandicaptenparkeerkaart


Als je in Delft een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebt, zijn daar goede procedures voor. Je maakt een afspraak met de keuringsarts van de GGD, die bekijkt of je voor een kaart in aanmerking komt. Mocht je het niet eens zijn met het afwijzen van een kaart, dan kun je zelf een second opinion aanvragen bij een andere arts en deze inbrengen in samen met een bezwaarschrift. Vervolgens krijg je een herkeuring door een andere arts. Heb je een klacht over een arts, dan kun je die bij de GGD indienen. Een prima procedure, zo lijkt het.

Maar, uit de verhalen van verschillende ervaringsdeskundigen blijkt dat het in de praktijk niet zo werkt. SP-raadslid Lieke van Rossum: “We horen dat mensen niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid een klacht in te dienen. Dat men niet weet dat er een herkeuring plaats kan vinden. Dat de keuring zelf soms als onprettig wordt ervaren. En dat verschillende mensen, die al jaren terecht een parkeerkaart hebben, ineens nog te goed zouden kunnen lopen voor een gehandicaptenplek.”

Hebben alleen de mensen die we gesproken hebben hier last van of is er een groter probleem? De SP vroeg in de afgelopen raadsvergadering, samen met enkele andere partijen, om een onderzoek naar de procedure bij het verstrekken van parkeerkaarten. Volgens PvdA-wethouder de Prez onnodig: er zou slechts een klein percentage van de aanvragers klachten hebben. Heeft u goede of slechte ervaringen met het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart? Laat het ons weten via delft@sp.nl.

U bent hier