h

SP Delft richt comité “Zorg voor elkaar” op

8 februari 2013

SP Delft richt comité “Zorg voor elkaar” op

De bezuinigingen van het kabinet Rutte II op de huishoudelijke verzorging, de begeleiding, dagbesteding en persoonlijke verzorging leidt tot onwenselijke en onmenselijke situaties. Mensen verliezen hun recht op zorg, gemeenten moeten nieuwe zorgtaken uitvoeren met gigantische budgetkortingen. Het zal leiden tot situaties waarin mensen nauwelijks zorg en ondersteuning krijgen, met als gevolg overbelaste mantelzorgers. Wat de SP betreft moeten deze plannen van tafel. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties die met deze bezuinigingen te maken krijgen gezamenlijk optrekken en het verzet tegen deze plannen bundelen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de SP Delft deze organisaties uitgenodigd om op woensdag 27 februari 2013 gezamenlijk het comité “Zorg voor elkaar” in Delft op te richten.
Thuiszorg demonstratie

Het doel van dit comité zal, naast het bundelen van het verzet tegen de plannen van dit kabinet en het met elkaar van gedachte wisselen over de gevolgen van deze plannen, zijn:

- het opstellen van een manifest waarin het comité zich gezamenlijk uitspreekt tegen de voorgenomen bezuinigingen;
- het organiseren van een handtekeningenactie in Delft;
- het mobiliseren van zoveel mogelijk mensen in Delft richting de grote manifestatie in Den Haag op 6 april 2013.

De oprichtingsavond van het comité “Zorg voor elkaar” Delft zal worden gehouden in de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50, 2625 XN, Delft (aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur). Mensen die deze avond, al dan niet namens een organisatie, willen bijwonen kunnen zich opgeven via delft@sp.nl

U bent hier