h

SP: geen sluipende fusie Delft en Rijswijk

4 oktober 2012

SP: geen sluipende fusie Delft en Rijswijk

Belangrijke afdelingen van de gemeente Delft; zoals inkoop, facilitaire diensten, automatisering, personeelsbeleid, financiën, salarisadministratie, juridische zaken, archief zullen binnenkort fuseren met de gemeente Rijswijk. Dit tot woede van de SP: de partij ziet dit als een ongewenste eerste stap naar een fusie van beide Gemeenten.

SP-commissielid Maurits Bongers zegt: “Het samensmelten van verschillende afdelingen van Delft en Rijswijk zorgt ervoor dat de het bestuur van de stad verder van de inwoners komt te staan. En het lijkt misschien een bezuiniging, maar de managementkosten voor zo’n grote, logge organisatie zullen hoog oplopen.”

De SP diende in 2010 al een voorstel in om een referendum onder de inwoners te organiseren wanneer een fusie aan de orde komt. Ook nu het samengaan van de gemeentelijke afdelingen in een raadscommissie werd besproken adviseerde de partij om niet door te gaan met de plannen. Bongers: “Nog twee van deze samensmeltingen, en de gemeente Delft bestaat niet meer. Wij willen niet dat er een sluipende fusie gaat plaatsvinden. De inwoners van de betrokken gemeenten moeten over zo’n ingrijpende verandering kunnen beslissen”

U bent hier