h

Kom meepraten over AOW en pensioen

22 oktober 2012

Kom meepraten over AOW en pensioen

Paul UlenbeltOp woensdagavond 7 november 2012 organiseert de SP Delft een discussie-avond over de AOW en de pensioenen met Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt. Het is een onderwerp waar vaak over gesproken wordt alsof het alleen ouderen aangaat, of in termen van een strijd tussen jong en oud. Maar is dat ook zo? Is het niet in ieders belang om de oudedagsvoorziening goed te regelen, juist zodat je je daar als jongere niet druk over hoeft te maken?

Bovendien is het verlagen van pensioenen (dat ondanks positieve berichten niet volledig van de baan is) "onnodig, onredelijk en onrechtvaardig," volgens Ulenbelt. "Onnodig omdat pensioenfondsen nog nooit zo rijk waren als nu. Onredelijk omdat pensioenfondsen door boekhoudkundige regels worden gedwongen zich arm te rekenen. En onrechtvaardig omdat de koopkracht van ouderen al lang zwaar onder druk staat en een verlaging van het pensioen niet kan worden gecompenseerd door bijvoorbeeld te gaan werken."

De avond wordt gehouden in de Vierhovenkerk (Obrechtstraat 50, 2625 XN Delft) en begint om 20:00 uur (inloop en koffie vanaf 19:30 uur).

U bent van harte welkom!

U bent hier