h

Acht buurthuizen, een jaar later

23 september 2012

Acht buurthuizen, een jaar later

Vorig najaar besloot de gemeente acht Delftse buurthuizen te sluiten. Onder de noemer ‘geen stenen, maar activiteiten’ beloofde men destijds alles op alles te zetten om de activiteiten van de buurthuizen te behouden, maar dan op andere locaties.

De SP was tegen de sluiting, en voorzag problemen bij het laten voortbestaan van de verschillende clubs en cursussen. Onlangs bleek dat nu enkele buurthuizen gesloten zijn, veel activiteiten inderdaad niet meer plaats vinden. Daarnaast laat de communicatie naar bezoekers te wensen over, en valt de verkoop van de gebouwen flink tegen.

In een raadscommissie vorige week heeft de SP heeft hierover opheldering gevraagd aan verantwoordelijk wethouder De Prez. “De SP was al fel tegen sluiting van buurthuizen omdat de sociale samenhang verdwijnt” aldus SP-raadslid Wim Hamelink. “Nu een jaar later blijkt dat zelfs de bestaande activiteiten niet fatsoenlijk zijn ondergebracht, lijkt het me ook onmogelijk om nieuwe activiteiten te organiseren. Zo is de kans groot dat de buurthuisactiviteiten als een nachtkaars uitgaan.”

U bent hier