h

SP vraagt aandacht voor verkeersveiligheid

27 april 2012

SP vraagt aandacht voor verkeersveiligheid


De stad is volop op de schop. Er wordt gewerkt aan de spoortunnel en tramlijn 19, wegen en tunnels zijn afgesloten. Belangrijk om verbeteringen in het Openbaar Vervoer voor elkaar te krijgen, maar al die omleidingen en werkzaamheden kunnen wel tot onveilige verkeersituaties leiden.

De SP maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid. Terechte zorgen, bleek onlangs uit een rapport van DHV over de veiligheid in het Delftse verkeer. In de gemeenteraadsvergadering van gisteravond diende de SP dan ook samen met Stadsbelangen en VVD een voorstel in voor extra veiligheidsmaatregelen op een aantal specifieke plekken, zoals de Barbarasteeg, Irenetunnel en het Mijnbouwplein.

‘Overbodig’, vonden verschillende andere partijen, en het voorstel werd afgewezen. Volgens onder andere CDA en PvdA wordt er genoeg gedaan op het gebied van verkeersveiligheid, terwijl wethouder Junius zelf ook aangaf dat het ‘altijd beter kan’. Kent u ook een onveilige verkeerssituatie in Delft? Laat het ons weten via delft@sp.nl!

U bent hier