h

Busactie levert flink aantal inspraakreacties op

10 april 2012

Busactie levert flink aantal inspraakreacties op


Het voornemen van het Stadsgewest Haaglanden om buslijn 82 het station naar Buitenhof en Tanthof te schrappen is bij bewoners van die wijken in het verkeerde keelgat geschoten. Onder naam van de campagne 'Red buslijn 82' werden de afgelopen weken zo'n 180 inspraakreacties verzameld, die afgelopen week ingestuurd zijn naar het Stadsgewest.

Bewoner Sylvia de Bakker ging van deur tot deur om de handtekeningen te verzamelen.“Zonder de bus wordt onze wijk bijna onbereikbaar met het openbaar vervoer” zegt De Bakker. “In deze wijk wonen veel ouderen die daar de dupe van worden. En dat was te merken in de buurt: bijna iedereen zette graag zijn handtekening voor de buslijn.”

De inspraaktermijn van de dienstregeling 2013, waarin de bus zou verdwijnen, duurt tot 6 april voor bewoners en tot 20 april voor gemeenten. In het Delftse stadhuis wordt komende donderdag 12 april besloten wat in de zienswijze van de gemeente moet komen te staan. De online petitie van ‘Red buslijn 82’ moet met meer dan 300 ondertekenaars zorgen dat de raadscommissie haar best doet de lijn te behouden.

U bent hier