h

Buurtoverleg behoud bus 82 druk bezocht

14 maart 2012

Buurtoverleg behoud bus 82 druk bezocht

Bus 82Het buurtoverleg over het behoud van bus 82 is woensdagavond door tientallen bewoners van Buitenhof en Tanthof bezocht. Het Stadsgewest Haaglanden wil het gedeelte van de buslijn van station Delft naar Tanthof met ingang van 2013 wegbezuinigen, maar veel buurtbewoners zijn het niet eens met de plannen. Zij maken zich zorgen over het verdwijnen van bushaltes bij onder andere het Reinier de Graaf ziekenhuis, een woon-zorgcentrum en ouderenwoningen.
Bezoekers melden zich aan voor verdere acties

SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum zegt:“Als deze bus verdwijnt wordt het openbaar vervoer slecht bereikbaar voor grote delen van de wijk. Scholieren, ouderen of mensen die gewoon geen auto hebben; allemaal worden ze de dupe van deze bezuiniging. Dat de bus nodig is en blijft, blijkt wel uit de opkomst bij het buurtoverleg en het aantal ondertekeningen van de petitie”

De online petitie ‘Red buslijn 82’ die vorige week door de SP geopend werd, is inmiddels door ruim 200 mensen ondertekend. De komende weken wil de SP samen met bewoners zorgen dat er zoveel mogelijk inspraakreacties van belanghebbenden ingediend worden om het Stadsgewest op andere gedachten te brengen. Bewoners kunnen tot 6 april een reactie indienen bij Haaglanden, de gemeente heeft de tijd tot 20 april.

U bent hier