h

SP Delft start met actie "Een ketting van solidariteit"

2 september 2011

SP Delft start met actie "Een ketting van solidariteit"

Net als veel SP afdelingen in het hele land, start ook de afdeling Delft de actie: "Een ketting van solidariteit". Met deze actie willen we het kabinet laten zien dat heel veel mensen solidair zijn met de mensen die werken bij de Sociale Werkplaatsen in ons land.

Op zaterdag 10 september 2011 start de SP Delft deze actie, door met de nieuwe bakfiets aanwezig te zijn op het Bastiaanplein. Iedereen die vindt dat de bezuiniging van deze regering op arbeidsplaatsen op de Sociale Werkplaatsen onredelijk zijn en van de baan moeten, kan zijn of haar solidariteit betuigen door een handtekening te zetten op een werkhandschoen. Van al deze handschoenen maken we een enorme ketting van meer dan een kilometer, die getoond gaat worden op een grote manifestatie in Den Haag, dit najaar.

Ook in tijden van bezuinigingen mogen in een beschaafd land mensen met een arbeidsbeperking niet worden uitgesloten en veroordeeld tot een leven in armoede. Want armoede werkt niet. Het is daarom niet aanvaardbaar als de kosten van de crisis neergelegd worden bij mensen met een arbeidsbeperking. Deze regering zegt op te komen voor de ‘hardwerkende Nederlanders’. Maar door de maatregelen van VVD, CDA en PVV zullen tienduizenden hardwerkende mensen met een arbeidsbeperking hun baan verliezen of moeten leven van minder geld.

Wij vinden dat deze mensen niet de rekening van de crisis moeten betalen. In een beschaafd land moeten we mensen met een arbeidsbeperking niet uitsluiten en veroordelen tot een leven in armoede. Want armoede werkt niet.

http://www.armoedewerktniet.nl/manifest

U bent hier