h

Buuthuis Voorhof sluit aan bij protesten sluiting buurthuizen

14 september 2011

Buuthuis Voorhof sluit aan bij protesten sluiting buurthuizen

Dinsdagavond zijn gebruikers van het buurthuis Voorhof bijeengekomen om te praten over de voorgenomen sluiting van 8 buurthuizen in Delft. Ze zijn het helemaal niet eens met de gemeente die 1,2 miljoen op de buurthuizen wil bezuinigen terwijl er meer geld wordt uitgegeven aan Delft kennisstad en andere subsidies voor bedrijven. Eerder besloten andere buurthuizen ook al om in verzet te komen tegen de sluiting. Voorhof is een dichtbewoond gebied en heeft een drukbezocht buurthuis. De gemeente wil dat de bewoners voortaan naar het buurthuis in Buitenhof gaan. De gebruikers zien zich daar niet naartoe lopen, zeker 's avonds niet. Met groepen kinderen gaat dat al helemaal niet.
Overleg in buurthuis Voorhof over protest tegen sluiting

De SP was ook aanwezig bij de bijeenkomst, er is afgesproken dat de buurtbewoners samen met de SP en andere buurthuizen handtekeningen gaan inzamelen om de bezuinigingen op de buurthuizen van tafel te krijgen.
We roepen iedereen die mee wil helpen op om contact op te nemen. Dat kan per email via delft@sp.nl. De SP heeft toegezegd te willen helpen bij de coordinatie, Waarschijnlijk staan we komende zaterdag op het bastiaansplein om de eerste handtekeningen in te zamelen.

U bent hier