h

SP-tweedekamerlid Sadet Karabulut stelt vragen over doktersbezoek bij Combiwerk

5 mei 2011

SP-tweedekamerlid Sadet Karabulut stelt vragen over doktersbezoek bij Combiwerk

Het lijkt er op dat de directie van Combiwerk het plan heeft opgevat om, gedwongen door de komende bezuinigingen, de regels voor het doktersbezoek aan te passen. De SP stelde onlangs schiftelijke vragen over dit onderwerp in de tweede kamer.

Zo onderzoekt men bij Combiwerk de mogelijkheid om het doktersbezoek niet langer, zoals in de CAO Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) is vastgelegd, te laten vallen onder het buitengewoon verlof. Medewerkers zouden in dat geval voor hun bezoek aan de dokter ofwel verlof moeten opnemen ofwel de verloren tijd op een ander moment in moeten halen. Voor een groot aantal werknemers zou deze maatregel een enorme extra belasting betekenen. Vooral voor de medewerkers die, door hun persoonlijke omstandigheid, vaak een dokter moeten bezoeken.

De SP is tegen de bezuinigingen op de Sociale werkvoorzieningen en heeft er begrip voor dat Combiwerk alles op alles wil zetten om het hoofd bovenwater te houden, maar dat mag niet betekenen dat gemaakte afspraken in CAO verband eenzijdig worden opgezegd. Wat de SP betreft moeten de geplande bezuinigingen van de baan en komt er juist meer geld voor de Sociale werkvoorziening, zodat ook de huidige wachtlijst kan worden weggewerkt. Laten we daarom samen, medewerkers, directie en oppositie, een vuist maken tegen dit asociale overheidsbeleid

U bent hier