h

SP pleit voor meer inspraak vrijwilligers buurthuizen

14 april 2011

SP pleit voor meer inspraak vrijwilligers buurthuizen

De Delfste SP is blij met het van de gemeente en Breed Welzijn Delft om een ‘platform’ op te richten voor vrijwilligers van de Delftse buurthuizen. De partij vroeg vorig jaar al om de oprichting van een inspraakorgaan, samen met vrijwilligers van o.a. De Wending en Fledderus, omdat er problemen ontstonden door gebrekkig overleg van BWD met bezoekers en vrijwilligers.

Wim Hamelink zegt namens de SP: “Destijds wilde het college daar niets van een vrijwilligersplatform weten maar nu blijkt dat herstructureren en nieuwe regels opleggen niet werkt. Gelukkig ziet men eindelijk het belang van de signalerende rol van vrijwilligers. Zij weten aan welke activiteiten bewoners graag deelnemen en wat er speelt in de buurt.”

De SP maakt zich al langer druk om de problematiek in de buurthuizen. Hamelink zegt: “Al langer worden activiteiten geschrapt, openingstijden ingekort en taken van vrijwilligers afgenomen. Onlangs werd weer plotseling aangekondigd dat (ouderen) activiteiten in de Wippolder verplaatst worden naar andere accommodaties. Dat illustreert wel dat meer inspraak van bezoekers en vrijwilligers broodnodig is!”

U bent hier