h

A4 Protestpicknick

20 september 2010

A4 Protestpicknick

Zaterdag 25 september is er een protestpicknick voor alle tegenstanders van de A4 Midden-Delfland. Om 11 uur vertrekt er een begrafenisstoet vanaf het eind van de huidige A4 bij Delft naar het picknickterrein. Diegenen die niet willen meelopen in de begrafenisstoet kunnen direct naar de picknick komen op de Woudweg die om 12.00 uur begint. Neem je picknick spullen mee en kom luisteren naar de diverse sprekers en muziek. Er is op het terrein ook eten en drinken te koop. We willen laten zien dat een hoop mensen zich nog steeds verzetten tegen de huidige plannen voor de aanleg van dit stuk van de A4.
Alle varianten A4

Minister Eurlings wil iedereen doen geloven dat het besluit om de A4 aan te leggen definitief is, maar dat is alleen waar als de tegenstanders van de weg nu niets doen. Daarom hebben ze hun krachten gebundeld en deze protestpicknick georganiseerd.

Voorstanders proberen de weg te verdedigen door te wijzen op de dagelijkse files op de A13, maar die worden voornamelijk veroorzaakt door capaciteitsproblemen op het Ketelplein en het Beneluxplein. Door het extra verkeer van de nog aan te leggen A4 worden deze problemen alleen maar groter en zal ook de druk op het Prins Clausplein en rond Ypenburg toenemen. De verwachting is dan ook dat als de aanleg van de A4 eenmaal voltooid is, de verkeerssituatie rond dit gebied helemaal niet verbeterd is.

Er zijn ook genoeg alternatieven voor de A4 ontwikkeld maar die zijn nooit serieus bekeken. Zo wordt de doorstroming op de A13 veel meer verbeterd door het verbeteren van de aansluiting van de A13 op de A20. Maar als alternatief voor de aanleg van de A4 is dit nooit serieus genomen. Als het aan de minister ligt worden beide plannen gewoon uitgevoerd.

Mocht de A4 er dan toch komen dan worden alternatieven zoals het ondergronds aanleggen met water erboven niet bekeken. Waarschijnlijk omdat het dan moeilijker is om extra snelwegen aan te leggen die aftakkingen van de nieuwe A4 moeten worden.

Het lijkt erop dat de minister de A4 alleen maar wil aanleggen om daadkrachtig over te komen. Betere alternatieven worden opzij geschoven. Na jaren overleg moeten deze weg nu niet overhaast en ondoordacht aangelegd worden.

Delft op Zondag - 16 september
Delft op Zondag - 25 juli

U bent hier