h

ROOD Delft zet zich samen met Nine Kooiman in voor stufi en OV voor MBO

7 juni 2010

ROOD Delft zet zich samen met Nine Kooiman in voor stufi en OV voor MBO

Vrijdag 4 Juni was het cultuurdag op het ROC Mondriaan. Delfste Mbo'ers van cluster handel en logistiek waren even een dagje cultuur aan het snuiven. Onderdeel hiervan was een interactief politiek debat waar studenten mee konden discussiëren met korpschef Henk van Essen, hoge baas Mondriaan Ben Geerdink, Meine Oosten (D66), Ronald Vuijk (VVD) en Nine Kooiman (SP).

Het eerste onderwerp was de OV voor MBO, waar ROOD en de SP zich onderhand al jaren voor inspannen. MBO'ers van 16 en 17 hebben op het moment geen recht op een openbaar vervoer abonnement, in tegenstelling tot hun HBO en universitaire tegenhangers. Al snel in het debat wees Nine Kooiman erop dat de VVD en de D66 tegen hadden gestemd in de tweede kamer. Niet geheel overtuigend verdedigde Ronald Vuijk dit door te stellen dat het geld voor de MBO OV beter besteed kan worden aan de kwaliteit van het MBO onderwijs. Het beter bereikbaar maken van MBO's geldt blijkbaar niet als een kwaliteitsverhoging. Ben Geerdink schaarde zich achter het standpunt van Nine Kooiman en stelde dat er geen te rechtvaardigen verschil was tussen minderjarigen MBO'ers en HBO'ers. Daarom verdienen deze beide een OV!

Nadat er nog stevig was gedebatteerd over discriminatie en veiligheid, waarin vooral korpschef Henk van Essen de show stal, was er nog een cultuurfeest, waar ROOD een kraampje kreeg voor de 'stufi moet blijven!' actie. Studiefinanciering is juist belangrijk voor MBO'ers, omdat deze vaak diploma's stapelen. Het zou onrechtvaardig zijn om de MBO'er met ambitie te straffen met een torenhoge schuld van tienduizenden euro's. Nine Kooiman en ROOD Delft hadden geen probleem de MBO'ers te overtuigen van het belang van studiefinanciering. De handtekeningenlijsten werden door de MBO'ers zelf als warme broodjes verspreid en al snel had elke aanwezige getekend voor het toegankelijk blijven van hoger onderwijs. Stem op 9 juni voor de stufi, stem SP!

Debat Mondriaan 2010 Debat Mondriaan 2010 2

U bent hier