h

SP Delft: "DUWO heeft boter op haar hoofd"

15 januari 2010

SP Delft: "DUWO heeft boter op haar hoofd"

Deze week stuurde studentenhuisvester DUWO huurders zonder campuscontract een dreigbrief dat ze snel zo'n contract moeten ondertekenen, met de verplichting binnen een half jaar na afstuderen weg te verhuizen. In het AD van vrijdag 15 januari noemt DUWO directeur Jan Benschop deze bewoners 'illegaal' en 'verdacht'. Maar deze mensen hebben gewoon een geldig contract, en worden onnodig bang gemaakt.

SP-lijsttrekker Lieke van Rossum: "Los van het feit dat DUWO niet zomaar bestaande contracten ongeldig kan verklaren, probeert ze nu ruimte te maken voor startende studenten door het probleem van woningtekort 1-op-1 door te schuiven naar een andere groep."

DUWO stelt dat starters tegenwoordig gemakkelijk aan een woning komen. Van Rossum: "Flauwekul. Er is een groot tekort aan betaalbare starterswoningen in Delft, je moet jaren op de wachtlijst staan voor je in aanmerking komt. De DUWO heeft dus boter op haar hoofd. Natuurlijk ziet ook de SP dat er een tekort aan studentenkamers is. Maar er moet simpelweg meer gebouwd worden, voor studenten én starters. Dit is niet de oplossing."

U bent hier