h

Op bezoek in de Gillisbuurt

18 september 2009

Op bezoek in de Gillisbuurt

In gesprek in de Gillisbuurt

Vanavond was de SP in de Gillisbuurt om te praten met oud-vrijwilligers van buurthuis The Culture en jongeren uit de buurt. De afgelopen weken kwam de buurt een aantal keer in het nieuws. Nadat buurthuis The Culture (het voormalige Keetje) onder nieuw bestuur was gekomen van het gemeentelijke Breed Welzijn Delft is het veel minder vaak open, en komt er op bepaalde tijden bijvoorbeeld niemand van boven de 23 in. De jongeren van de Gillisbuurt zoeken hun toevlucht nu op straat en daar zouden ze onbehoorlijk veel overlast veroorzaken. Het gemeentebestuur vond het zelfs nodig veel extra politie de buurt in te sturen. Vanavond ging de SP zélf polshoogte nemen.

Al snel verzamelde zich een flinke groep buurtbewoners
Al snel verzamelde zich een flinke groep buurtbewoners

SP-gemeenteraadslid Lieke van Rossum: "Voor zover ik het nu kan overzien wordt hier gewoon een probleem gecreëerd waar er eerst niks aan de hand was. Net als bij andere buurthuizen die vroeger door vrijwilligers open gehouden werden wordt hier nu van bovenaf bepaald wanneer de boel open is, en wie er welkom is. De jongeren hier willen gewoon een plek om 's avonds met elkaar te dollen. Waarom kan dat niet in het buurthuis, ook als er één of twee in de groep bóven de 23 zijn?"

De vrijwilligers organiseerden eerder dit jaar nog een zeer succesvolle buurtbarbeque, en hebben Breed Welzijn Delft al een aantal keer aangeboden te helpen om The Culture weer langer – en voor iedereen – open te houden.

Volgens de SP moeten buurthuizen voor, en vooral ook dóór de buurt zijn. De komende tijd zal ze hier samen met de (oud-) vrijwilligers, jongeren en andere buurtbewoners ook in de Gillisbuurt aan werken.

U bent hier