h

500ste Delftse handtekening voor OV-kaart MBO'ers

26 juni 2009

500ste Delftse handtekening voor OV-kaart MBO'ers

Jos Leenhouts, Geer Roekaerts (ROOD) en SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk

Vandaag zette CvB voorzitter Jos Leenhouts van het ROC Mondriaan de 500ste handtekening die ROOD, jong in de SP, in Delft ophaalde voor een OV-jaarkaart voor minderjarige MBO'ers. MBO-studenten van 16 en 17 hebben nu nog geen recht op een OV-jaarkaart, wat voor veel een enorme beperking in de studiekeuze oplevert. ROOD en de SP voeren al enige tijd actie om deze studenten, net als HBO'ers en Universitaire studenten gewoon vanaf het begin van hun opleiding recht te geven op gratis openbaar vervoer.

ROOD Delft voerde hier al enkele keren onder de studenten van het Mondriaan actie voor, wat een hoop positieve reacties oplevert.

Jasper van Dijk aan het woord tijdens het debat

Op de jaarafsluiting van het Mondriaan op de Brasserskade was ook een debat georganiseerd rond het thema 'vrijheid', waar SP Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk aan meedeed. Hij vond het een toepasselijke plek: "Vrijheid betekent voor mij vooral gelijke kansen voor iedereen om het beste uit zichzelf te halen, en dat begint met goed onderwijs!"

Wat ROOD en de SP betreft betekent dat dus ook voor iedereen de vrijheid om de studie te gaan doen die hem of haar het meest interesseert. Maar het gebrek aan een OV-jaarkaart, en de enorme reiskosten die daar het gevolg van kunnen zijn betekenen nu voor veel jongeren dat ze gebonden zijn aan het ROC in of dichtbij hun woonplaats.

Een Mondriaan student tekent voor de OV-actie

Uiteraard bleef ROOD na het debatprogramma nog even hangen en haalde ook onder de studenten nog een extra stapel handtekeningen op. Zet ook uw handtekening via www.ovvoormbo.nl!

U bent hier