h

Vele Mondriaan studenten zetten handtekening

19 mei 2009

Vele Mondriaan studenten zetten handtekening

Gisteren werden vele handtekeningen gezet door studenten van het Mondriaan College in Delft. De MBO-studenten reageerden enthousiast toen zij hoorden dat ROOD, jong in de SP, graag met hen wil vechten voor een OV-kaart voor alle studenten. Nu hebben minderjarige MBO'ers géén recht op een OV kaart, terwijl ze net zo goed heen en weer moeten reizen. Met deze boodschap werden de studenten gevraagd hun handtekening te zetten. De handtekeningen stroomden binnen en zeer binnenkort zal de 500e Delftse krabbel worden gezet.

Een student zet haar handtekening

In het hele land gaat ROOD verder met deze actie om te zorgen dat ook MBO-studenten meteen een OV-jaarkaart krijgen. Nu is het nog zo dat MBO-ers moeten wachten tot ze 18 zijn. De reiskosten die worden gemaakt in de eerste twee jaar lopen enorm op. Daarbij gaven sommige studenten zelfs aan zich belemmerd te voelen in de opleidingskeuze, omdat het anders te duur wordt.

OV voor MBO!

ROOD en de SP vinden dat alle studenten gelijk behandeld moeten worden. Uw handtekening ook zetten? Dat kan via www.OVvoorMBO.nl.

U bent hier