h

Sp organiseert bijeenkomst “RegioTaxi, hoe nu verder?”

6 februari 2009

Sp organiseert bijeenkomst “RegioTaxi, hoe nu verder?”

Aanstaande woensdag 11 februari organiseert de SP Delft de bijeenkomst “RegioTaxi, hoe nu verder?” De SP krijgt nog zeer regelmatig klachten over de RegioTaxi. Komend jaar zal het systeem door de gemeenteraad worden herzien en zal er een nieuw contract met een vervoerder worden afgesloten. Afgelopen dinsdag werd hier in de commissie samenleving en volkshuisvesting over gesproken. SP-raadslid Jon van Pagée: "Tijdens de bespreking werd helaas duidelijk dat de meerderheid van de raad de lijn van het college volgt. Die willen het vervoer op nagenoeg dezelfde manier gaan regelen. Maar dit is juist het moment om er met een nieuwe aanpak voor te zorgen dat er eindelijk weer fatsoenlijk vervoer komt!"

Sinds er in 2006 een nieuwe vervoerder werd aangesteld ging het bergafwaarts met de RegioTaxi. Mensen werden te laat of helemaal niet opgehaald, wat voor velen ernstige gevolgen had. Vorig jaar voerde de SP samen met de gedupeerden actie voor een beter functionerende RegioTaxi en werd er een convenant aangeboden aan wethouder Rensen. Maar ook na de overname van de dienst door Connexxion bleef een aanzienlijk deel van de problemen bestaan.

Op de Regiotaxi-avond wil de SP samen met gedupeerden, chauffeurs, zorgorganisaties en politici aandacht besteden aan de verbetering van het RegioTaxi vervoer. Verschillende sprekers, waaronder SP Tweede Kamerlid Emil Roemer, zullen ingaan op het onderwerp en de Delftse SP-fractie zal haar ideeën voor een nieuw systeem presenteren.

De bijeenkomst “RegioTaxi, hoe nu verder?” vindt plaats in De Congregatie aan de Brabantse Turfmarkt 9 en begint om 19:00. Vanaf 18:30 is de zaal open.

Voor geïnteresseerden voor wie het niet mogelijk is om op eigen gelegenheid naar de congregatie te komen, regelt de SP vervoer. Hier kunnen mensen contact voor opnemen met Jochem van der Voort, telefoonnummer 06-10731033.

Toekomst Regiotaxi een herhaling?

U bent hier