h

SP zamelt 262 C1000 pakketten in voor de voedselbank

29 januari 2009

SP zamelt 262 C1000 pakketten in voor de voedselbank

Donderdagochtend hebben SP'ers en vrijwilligers van de voedselbank 262 boodschappenpakketten opgehaald bij de C1000 In de Hoven. De SP zamelde de afgelopen weken niet gebruikte C1000 zegels in en ruilde die in voor de pakketten. "De actie was een enorm success! Vorige keer haalden we maar 122 paketten op. Elke dag kwamen er per post nieuwe zegels binnen dus ik wist dat de actie goed liep," vertelde Joost van der Sluis van de SP, "Toen ik de eerste keer de doos met zegels bij de C1000 ging ophalen zat die helemaal vol. Het liep echt storm!"
Afrekenen 262 boodschappenpakketten

 13.050 euro
De C1000 In de Hoven had bij de kassa een doos staan waar mensen hun zegels in konden doen. De cassieres hielpen mee door hun klanten op de actie te wijzen. Bij deze C1000 zijn de pakketten ook opgehaald en van daar naar de Immanuelkerk gebracht. Als extraatje deed de C1000 In de Hoven er bij ieder pakket ook nog een zak aardappels bij.
De halve lading aadrappelen
"Het is goed om te zien dat zoveel mensen in Delft zoveel extra's overhebben voor de voedselbank. We hebben per post van ongeveer 60 mensen zegels gekregen, zelfs uit Dronten en Harderwijk. Ook de C1000 heeft ons enorm geholpen. Maar als SP hebben we liever dat we voor een structurele oplossing zorgen voor diegenen die afhankelijk zijn van een voedselbank. Zodat deze voedselbanken in de toekomst niet meer nodig zijn. Alleen helpen de andere politieke partijen daar niet aan mee." aldus SP-bestuurslid Joost van der Sluis.
Deel pakketten voor de vrachtwagen
Bij de Emanuelkerk werden de pakketten en aadrappels door een ketting van mensen naar binnen gebracht. Een fietser die met een platte band langskwam hielp ook een handje mee.
Uitladen pakketten bij voedselbank
De voorzitter van de voedselbank in Delft, Ton van Schie is de C1000 In de Hoven en de mensen die zegels hebben ingeleverd heel dankbaar: "Die pakketten zijn een heel welkome toevoeging voor onze klanten. Er bijvoorbeeld zit ook wasmiddel in, dat is juist iets dat mensen zich vaak helemaal niet kunnen veroorloven. En omdat er zoveel pakketten zijn opgehaald kunnen we ook iets extra's doen voor de gezinnen die bij ons komen. Iedereen die heeft meegeholpen, heel erg bedankt. Die 262
pakketten zijn zeer welkom."
Volle doos zegels van de C1000 In de Hoven

Voedselbank Delft

U bent hier