h

Westerkwartier massaal in actie voor buurthuis De Wending

18 oktober 2008

Westerkwartier massaal in actie voor buurthuis De Wending

Bij de heropening van buurthuis De Wending door beheerder Breed Welzijn Delft is vandaag massaal gedemonstreerd door buurtbewoners en vrijwilligers, samen met de SP. Vrijwilligers en trouwe bezoekers voelen zich buiten gesloten door de BWD en iedereen bleef dan ook demonstratief buiten, in plaats van naar binnen te gaan voor het officiële programma.

René Steijger sprak namens de buurt
Namens de buurt sprak René Steijger de menigte toe.

De klok van de kerk naast het buurthuis werd tijdens de actie in protest geluid en er werden ruim 600 handtekeningen aangeboden aan verantwoordelijk wethouder Rensen.

Het pleintje voor het buurthuis stond helemaal vol
Het pleintje voor het buurthuis stond helemaal vol.

Volgens de wethouder is het probleem ontstaan door slechte communicatie, en is het nooit de bedoeling geweest vrijwilligers aan de kant te zetten. “Maar dat is wel precies wat er gebeurt,” zegt SP-raadslid Lieke van Rossum. “De wethouder had veel woorden nodig om uit te leggen dat hij zijn beleid gewoon doorzet. Pas volgend jaar wil hij gaan kijken hoe het er voor staat, maar dat is veel te laat. De SP zal volgende week tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraad concrete voorstellen doen om de vrijwilligers te steunen.”

De wethouder kreeg het flink te voorduren van boze buurtbewoners en vrijwilligers
Ook na het in ontvangst nemen van de handtekeningen, kreeg de wethouder het flink te voorduren van boze buurtbewoners en vrijwilligers.

Sinds vrijwilligers begin vorige week te horen hebben gekregen dat de BWD een groot aantal taken naar zich toe wil trekken is de buurt in sneltreinvaart gemobiliseerd. Veel mensen zijn kwaad en vol onbegrip dat het bijvoorbeeld niet meer de bedoeling is dat vrijwilligers achter de bar staan, en dat bovendien het buurtcentrum dicht blijft als er geen officiële activiteit georganiseerd is.

U bent hier