h

Kamerlid bij de kapper

16 oktober 2008

Kamerlid bij de kapper

Vandaag was SP Tweede Kamerlid Emil Roemer op werkbezoek bij kapsalon Mergler in Buitenhof. Deze zaak zit ver van andere winkels, op de begane grond van een ouderenflat, en verkoopt als service aan de mensen in de buurt ook strippenkaarten en dergelijke. Binnenkort mag hij dit echter niet meer doen omdat je daar minstens 10.000 Euro omzet voor moet draaien. Samen met het Delftse raadslid Martijn Sipkema ging Roemer ter plekke kijken hoe zulke onzinnige regels de levendigheid en leefbaarheid van een buurt aantasten.

In gesprek met de kapper
Emil Roemer (helemaal rechts) in gesprek.

De SP vindt het belachelijk dat mensen in de buurt door dit soort regeltjes minder makkelijk de deur uit kunnen. Gemeenteraadslid Martijn Sipkema: "Waarom zouden er in een kapsalon niet een paar strippenkaarten verkocht kunnen worden? Zeker in een wijk waar zo veel oudere mensen wonen zijn dit soort verkooppunten gewoon nodig."

Deze nieuwe beperking komt nog boven op het feit dat de buslijn over de Mozartlaan minder is gaan rijden en de aanhoudende problemen met de RegioTaxi. De SP zal zich de komende tijd dan ook in blijven zetten om weer te werken aan beter openbaar vervoer voor iedereen – landelijk en lokaal.

U bent hier