h

SP blij met komst buurtzorg

23 juni 2008

SP blij met komst buurtzorg

Afgelopen week hield Buurtzorg Nederland een informatie-avond in de Delftse synagoge aan de Koornmarkt. Ook in Delft wil de organisatie namelijk thuiszorg gaan verzorgen met kleinschalige, lokale teams waar de wijkverpleegkundige centraal staat. De SP Delft juicht dit initiatief van harte toe.


Logo buurtzorg


De afgelopen jaren is de thuiszorg steeds meer versnipperd geraakt. De éne instelling doet de indicering, de andere de verpleging, en weer een andere hulp ruimt even dat restje afwas op. Bij initiatieven als Buurtzorg wordt zo veel mogelijk weer in de handen van lokale professionals gelegd. Een goed opgeleide wijkverpleegkundige verdient het vertrouwen om zelf te kunnen beslissen wat nodig is. Het feit dat dit zonder dure managers en overhead werkt zorg er ook nog eens voor dat deze zorg op menselijke maat, met aandacht voor persoonlijke omstandigheden, niet eens duurder is. Zo kan het dus ook!

De informatie-avond ging vooral over de gedachte achter het project en de manier van werken, maar de startende Delftse afdeling was ook nog op zoek naar enthousiaste thuiszorg medewerkers die bij hen willen gaan werken.

Eerder maakte – toen nog plaatsvervangend – fractievoorzitter van de SP, Agnes Kant, als stagaire bij ÉénVandaag een reportage over Buurtzorg.

Maak buurtzorgteams spil van zorg in de wijk, schaf CIZ af
Buurzorg Nederland

U bent hier