h

Buurten in de Bomenwijk

31 mei 2008

Buurten in de Bomenwijk

Onder de noemer Buurten in de buurt was de SP Delft donderdag in de Bomenwijk. Huis aan huis belden SP'ers aan om bewoners de ZOkrant aan te bieden en hen de simpele vraag te stellen 'Hoe vindt u dat het gaat in uw wijk en in Delft?'
Bomenwijk

Het gros van de gesprekken ging over woningbouwcorporatie Vestia. In 2005 stond deze hele wijk nog op de nominatie om gesloopt te worden, maar mede door langdurige acties van de SP en bewoners wordt een groot deel van de wijk nu gerenoveerd.

Poster Bomenwijk geen sloop

Achter sommige ramen hingen nog steeds de posters van de acties tegen sloop.

In de Goudenregenlaan waren de ervaringen over de renovatie verdeeld. Er waren flink wat klachten over het verloop van de werkzaamheden, maar veel mensen waren ook te spreken over het resultaat; slopen was dus in ieder geval echt zonde geweest!

De komende weken belt de SP ook in de rest van de wijk aan.

U bent hier