h

Begin 40-uurs staking Calvé

10 oktober 2007

Begin 40-uurs staking Calvé

Vanavond om 22.00 uur is een 40-uurs staking begonnen bij de Calvé in Delft. Afgelopen dinsdag maakte de directie bekend dat de fabriek eind volgend jaar dicht gaat, samen met nog twee andere fabrieken van Unilever. Daarbij gaan bijna 500 banen verloren, waarvan 170 in Delft.
Stakers bij de poort
Spandoek Calve
Om de stakers te steunen is de SP Delft naar de aftrap van de staking bij de poort gekomen.

En we waren niet de enigen! De mensen van de avondploeg stonden massaal voor de poort, er waren ook mensen van DSM die hun steun kwamen betuigen, maar ook mensen uit Vlaardingen en oud-werknemers die al met pensioen zijn. De acties zijn om een baangarantie voor de werknemers af te dwingen of in ieder geval een goed sociaal plan.
Stakers in gesprek met automobilist die terrein verlaat

Om 22.00 uur was de aftrap van de actie, in Delft en in de 5 andere fabrieken van Unilever in Nederland. De fabriek ligt volledig plat, zelfs de ploegleiders waren naar huis gegaan. Fotografen, iemand van TV West en een cameraman liepen rond. Donderdag is er een landelijke stakingsbijeenkomst en vrijdagochtend gaan de actievoerders boterhammen met pindakaas uitdelen aan de voorbijgangers. Unilever heeft niet op eerdere deadlines gereageerd, het is dus afwachten wat ze gaan doen.
SP steunt de actie

U bent hier