h

Minder brussel!

25 mei 2009

Minder brussel!

Volgende week donderdag zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De SP voert campagne onder de leus "Nederland wil minder brussel!". Dit weekend waren Delftse SP'ers in de binnenstad te vinden om ook hier zo veel mogelijk mensen op het hart te drukken om 4 juni op de SP te stemmen. Want hoewel Brussel ver weg is, bemoeit ze zicht met steeds meer. En de obsessie van Europa met verplichte marktwerking, schadelijke bemoeienis met zorg en onderwijs, en een gigantisch lobbyisten-circus zorgen hier voor een hoop problemen. Op een heel aantal punten is samenwerking heel handig, maar wat de SP betreft moet Europa zich niet bemoeien met wat we zelf goed kunnen organiseren, en moet de grote invloed van het grote geld aangepakt worden.

Campagne voor de Europese verkiezingen

De hele zaterdag werden er ballonnen, tomaat-sponzen, en uiteraard heel veel flyers aan mensen uitgedeeld. Nog lang niet iedereen is bezig met wat ze gaan stemmen, maar van veel mensen kwamen er positieve reacties. Bij de voorbijgangers ver ónder de stemgerechtigde leeftijd waren de balonnen erg in trek, waardoor de binnenstad gedurende de dag langzaam rood kleurde.

SP ballon op de Markt

Tot aan de verkiezingen is de SP uiteraard nog een heel aantal keren in verschillende winkelcentra en op het station te vinden. Komende donderdag 28 mei komt SP Tweede Kamerlid Krista van Velzen een handje helpen op de Markt .

www.minderbrussel.nl

U bent hier