h

Vijfde Demonstratie Stop Afbraak Zorg

20 februari 2014

Vijfde Demonstratie Stop Afbraak Zorg

Het comité “Wij zijn de Zorg” en “Zorg voor elkaar Delft” organiseren op vrijdag 28 februari 2013 de vijfde demonstratie tegen het afbraakbeleid van deze regering en de misleidende volgzame houding van de gemeente Delft. De demonstratie vertrekt om 19:30 uur van de Markt richting het Bastiaanplein, waar we rond 20:00 uur zullen aankomen. We demonstreren tegen de sluiting van alle verzorgingshuizen in Delft en de  per 1 oktober 2013 ingestelde opname stop, het afschaffen van de dagopvang, het enorm beperken van de thuiszorg en de drempels die deze gemeente opwerpt als het gaat om voorzieningen voor mensen met een beperking

 

Wat is er aan de hand in Delft

Inmiddels is het iedereen duidelijk geworden dat Pieter van Foreest, als gevolg van de bezuinigingsplannen van de regering, “alle” verzorgingshuizen in Delft wil sluiten. Daarnaast is er al sinds 1 oktober 2013 een opnamestop ingesteld voor Stefanna en Monica. Het gaat om ouderen die 24-uurs zorg nodig hebben omdat ze verward zijn en/of veel lichamelijke zorg nodig hebben. Zij verliezen hun recht op zorg. Het wordt een voorziening die door gemeenten naar eigen inzicht mag worden ingevuld. Maar wel met een korting van meer dan 40% op het budget. Tegelijk met de dreigende sluiting van verzorgingshuizen wordt ook op de thuiszorg hard bezuinigd. Thuiszorgmedewerkers mogen noodzakelijke taken niet meer uitvoeren en krijgen steeds minder uren om hun werk te doen. Deze ontwikkelingen leiden tot dramatische situaties voor de ouderen én hun mantelzorgers,  die naast deze 24-uurszorg ook nog een baan en de zorg voor kinderen en kleinkinderen hebben.

De gemeente Delft neemt geen stelling tegen deze afbraak van zorg en legt de gevolgen van deze bezuinigingen op de schouders van de bevolking van Delft neer. Daarom organiseren de gezamenlijke comités de 5e demonstratie voor:

  • Het behoud van de verzorgingshuizen.
  • Het behoud van werkgelegenheid en goede arbeidsvoorwaarden in de zorgsector.
  • Het behoud van dagopvang voor ouderen en gehandicapten.

Stop de afbraak van de Zorg!

Stop de opname stop!

Bijzonderheden

Verzamelen 19:00 uur Markt

Vertrek naar het Bastiaanplein om 19:30 uur

Aankomst Bastiaanplein rond 20:00 uur

Einde programma 20:30 uur

 

Samenwerkende organisaties:

Comité Zorg voor elkaar Delft

Abvakabo FNV Delft

Stichting Op-Nieuw

Delftse Gehandicapten Vereniging DGV

Wijkcomité Buitenhof – Voorhof

Wijkcomité de Bras

Wijkcomité Kuijperwijk

SP afdeling Delft

Comité Wij Zijn De Zorg Delft

U bent hier